hetregentbijnanooit.nl toont al meer dan 8 jaar aan dat de smoes

- ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak -

direct de prullenmand in moet!

totaalgrafiek-meetjaar-8Doorlopende totaalgrafiek

De 9de jaarmeting is gestart op 1 september 2016.
Deze grafiek laat alle ritten zien vanaf 1 september 2008:
Totaal 2714 ritten waarvan 2449 droog (90,2%)
en 265 nat (9,8%)


Volg hetregentbijnanooit.nl op:


Fiets jij ook het jaar door? Zet je pin op de kaart bij:

knop naar fietsnaarjewerkjaar.nl

 

NIeuwsberichten

Al 500+ “deelnemers” aan fietsnaarjewerkjaar.nl

Op 20 mei 2015 heeft hetregentbijnanooit een nieuwe site opgericht met de naam “fietsnaarjewerkjaar.nl“. Dit was naar aanleiding van de fietsnaarjewerkdag en nfietsnaarjewerkweek. Die zijn nogal onzinnig want het is het hele jaar (en ieder jaar!) fietsnaarjewerkjaar 🙂

Tot gisteren waren er zo’n 470 “deelnemers” op de site. Er ontstond wat commotie n.a.v. de nieuwe site winterbiketoworkday.org. (ook weer zoiets…) Waarom gaven zo weinig nederlanders zich daarvoor op?
Ja hallo! Als je al altijd naar je werk fietst dan hoef je je daarvoor toch niet nog een keer op te geven!?

Binnen enkele uren stond de teller van fietsnaarjewerkjaar.nl op 507. Mooi!  🙂

Bicycle the Film, het bekijken waard

Net klaar met het bekijken van “Bicycle the Film” (door regisseur Michael B Clifford en producer Pip Piper). Neem er even de tijd voor. Hij duurt 86  minuten. Je krijgt een mooi beeld van de geschiedenis van de fiets in de UK. Vanzelfsprekend komt Nederland als voorbeeld ook even voorbij. Ook komt Mike Burrows langs. Een man die ik graag zie en hoor praten :-).

Deze keer in de Vogelvrije Fietser

Meestal leuk en interessant, het blad “de Vogelvrije Fietser” van de fietsersbond. Met deze keer (naast de aankondiging dat de regenkleding-test vanwege te weinig regen een nummer is uitgesteld! 🙂 o.a. de volgende onderdelen: (En wanneer komt daar eens een digitale versie van? scheelt een boom!)

Lees meer…

Boete voor overtreding die ik niet ken

Ik zag vandaag in de Volkskrant een overzicht van overtredingen van fietsers waar zij een boete voor (kunnen) krijgen. Ik kende ze allemaal behalve deze: Inhalen vlak voor of op een zebrapad.  € 140,- (!)

Ik had daar nog nooit van gehoord. Wel voor een auto, maar niet voor een fietser. Zou dat dus voor alle bestuurders gelden? Bij (niet wetenschappelijke) navraag bleek de regel bij een groter gedeelte van de bevraagde fietsers de regel niet te kennen.

Je bent gewaarschuwd! (Ik heb trouwens, als veel-fietser, nog nooit een verkeersboete gekregen op de fiets 🙂

Ik had je niet gezien (terwijl je niet hebt gekeken!)

Het is nog licht, en rechts van je fietst een ligfietser die je net hebt ingehaald. De ligfietser heeft een reflecterende Jas aan en een grote Philips spot voor op de fiets. Er staan geen struikjes of muurtjes tussen je auto en de fietser. Dus je snijdt hem af en zegt eerst “Ik heb je niet gezien” en daarna “je bent te laag” terwijl je eigenlijk (weet je zelf ook wel) helemaal niet hebt gekeken voordat je af sloeg. En excuses aanbieden hoeft natuurlijk niet…

Door een bus de struiken in…

“Goed voor elkaar!” denk je als fietser als je de muntweg stadinwaarts rijdt. Weliswaar is het fietspad in die richting op dit moment afgesloten, maar dat maakt de aannemer/gemeente ruimschoots goed door in die zelfde richting de hele rechter rijbaan op te stellen voor de fietsers. Auto’s mogen er niet in. Wel even schrikken als je dan als fietser plotseling door een dikke witte bus van die weghelft in de struiken geramd wordt!

Gelukkig reageerde ik goed door maar vast richting berm te sturen, waardoor de klap meeviel en ik, scheldend en al, op mijn kant in de struiken terecht kwam.
De smoesjes: “Ik moest uitwijken voor m’n collega die van de andere kant kwam”, “ik heb je niet gezien” etc.

Fiets was OK, jas niet kapot (mijn vel daaronder wel), pijn aan knie en heup. En van de schrik: bibberende benen, en dat kwam daarna nog een paar keer terug 🙁
Toch maar wat gegevens uitgewisseld voor mocht er later nog wat kapot blijken te zijn…

Bedankt heren van Konings Kabellas – Glasvezel.

10000 tweets van @bijnanooit

In augustus 2009 begon ik met Twitter als @bijnanooit omdat ik dacht dat dat goed zou zijn om mijn 1 jaar daarvoor opgerichte site hetregentbijnanooit.nl onder de aandacht te brengen. Ik weet nog precies hoe dat ging. (Nee hoor, ik kan me er echt niets meer van herinneren 😉 )

10000 tweets en 7 jaar later ben ik nog steeds blij met die beslissing. Op Twitter ben ik heel veel leuke en enthousiaste mensen tegen gekomen die vaak ook iets met milieu en fietsen van doen hebben.
Een aantal van hen heb ik inmiddels ook in levende lijve ontmoet, en een aantal denk ik zelf redelijk te kennen ook al ken ik ze alleen door Twitter.

Op naar de volgende 10000, en bedankt allemaal! 🙂

negatieve beeldvorming (doe dat toch niet! 🙂

Wat moet je daar nou weer tegen beginnen…
Ik heb al vaker aangegeven dat kranten en on-line media vaak aan negatieve beeldvorming doen doordat ze in berichten over fietsen vaak foto’s plaatsen van kletsnatte en stormachtige tafrelen. En dat terwijl nu toch wel duidelijk is dat het bijnanooit regent. (meer…)

De psychologie van de oversteekknop…

Gisteren stond in “Sir Edmund”, een van de bijlagen van de Volkskrant, een stuk met de titel “De knop die niets doet”. (Lees het stuk op Blendle, kost wat…)

“Bij het ontwerpen van de oversteekknoppen in Nederland wordt er van uitgegaan dat ze nietsvermoedende fietsers op die manier geruststellen, bevestigt verkeersregeltechnicus Eric Greweldinger van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Detectoren in de grond, die ook wel lussen worden genoemd, pikken op veel kruisingen de fietsers al op voordat ze de knop indrukken: zo krijgen ze sowieso groen. ‘Maar niemand wil wachten, en fietsers ook niet. Voor hen is de knop een manier om daarvan los te komen: een verlosknop dus.” Lees meer…

Share This