Home

29-08-2014

droog - droogDe laatste 2 ritten van het 6de meetjaar van hetregentbijnanooit.nl waren droog!  :-)

21-08-2014

droog - droogEn ook rit 299 en 300 van het zesde jaar hetregentbijnanooit.nl waren droog :-)

Anders op bijnanooit…

Vanaf 1 juli 2014 gaat bijnanooit door een grote reorganisatie op het werk (flinke bezuinigen in de GGZ!) regelmatig op andere, en ook op meer dagen fietsen dan tot nu toe het geval was. Vanzelfsprekend heeft dat geen invloed op de meetresultaten :-)

Ga toch fietsen!

hetregentbijnanooit.nl is fietser Gerard Poels die vindt dat veel te veel mensen de smoes -ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak- gebruiken.</p> <p>Regelmatig hoor ik:</p> <p>„Ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak”.</p> <p>Maar dat klopt helemaal niet! :-)</p> <p>Ik fiets 3 a 4 keer per week zo’n 2 x 40 minuten naar en van mijn werk en houd sinds 1 september 2008 bij hoe vaak het regent tijdens die ritten, en dat valt erg mee.</p> <p>Op 1 september 2014 is de zevende jaarmeting gestart.</p> <p>Ga toch fietsen! :-)

Het AD snapt het niet…

hetregentbijnanooit in het ADIn het AD van vandaag (zaterdag 18 oktober) laat het AD weer eens een mooi staaltje verdraaiing zien:

Ze gebruiken de informatie van het KNMI en hetregentbijnanooit.nl in een reclame-mode-artikel-achtig stuk over regenkleding. Let daarbij vooral op de volgende redenaties: Lees verder

bijnanooit op nieuws.nl

bijnanooit-op-nieuwspuntnlVandaag (de dag van de duurzaamheid) verscheen er een nieuwsartikel over hetregentbijnanooit.nl op de site nieuws.nl

Grappig dat ze er dan een filmpje van omroep Brabant uit 2011 bijzetten… (En let op: ik ben niet die sportieve man op de foto ;-)  Wel goed dat ze er deze keer geen foto van een fietser in de regen hebben bijgezet. Dat gebeurd te vaak.)

Lees het hier

Doe mee met 10-10 (dag van de duurzaamheid)

10-10Op 10 oktober is weer de jaarlijkse dag van de duurzaamheid en vanzelfsprekend heeft hetregentbijnanooit de website weer aangemeld.

Doe nou niet zo raar en dank dat je alleen op die dag duurzaam bezig moet zijn. Dat doe je gewoon altijd! Pak bijvoorbeeld eens vaker de fiets dan de auto. Dat scheelt al een hoop!  :-)

Een aantal jaar geleden was hetregentbijnanooit ook al deelnemer. Toen was er een aardig radiointerview in Vroege Vogels. Beluister het hier.

Service: Kaart met droge routes in Nederland inclusief informatiebord

overzichtskaart-jpg-hetregentbijnanooit-2014-kleinOm het bedrijven makkelijker te maken hun medewerkers op de fiets te laten stappen publiceert hetregentbijnanooit in het kader van haar 6de verjaardag (op 01-09-2014) als service een overzichtskaart met alle droge routes in Nederland. Bekijk de kaart hier.

Ook is er een bijbehorend informatiebord, bijvoorbeeld voor bij een uitgang van een parkeerterrein of -garage om de werknemers bewuster te maken van het feit dat het in Nederland bijna nooit regent.
Bekijk hier het informatiebord.

(In Nederland regent het gemiddeld maar 7% van de tijd, en toch gebruikt met te pas en te onpas de smoes “Ik ga niet op de fiets naar het werk, want het regent veel te vaak.)

Persbericht 2014

bord-hetregentbijnanooit-LRVandaag is op de site het persbericht voor het 6-jarig bestaan van hetregentbijnanooit op 1 september 2014 geplaatst. Hierin is ook een vooraankondiging te vinden van eerste versie van de “overzichtskaart voor droge fietsroutes” en het bijbehorende informatiebord.

Lees verder…