logo hetregentbijnanooit.nl

hetregentbijnanooit.nl toont al meer dan 7 jaar aan dat de smoes
- ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak -
direct de prullenmand in moet!

28-01-2016

droog - droog

Vakantie

hetregentbijnanooit geniet op dit moment van enkele dagen welverdiende vakantie.
De eerstvolgende woon/werkrit is pas weer in het nieuwe jaar…

totaalgrafiek-meetjaar-8Doorlopende totaalgrafiek

De 8ste jaarmeting is gestart op 1 september 2015 Totaal 298 ritten waarvan 257 droog (86,2%) en 41 nat (13,8%)


Volg hetregentbijnanooit.nl op:


Fiets jij ook het jaar door? Zet je pin op de kaart bij:

knop naar fietsnaarjewerkjaar.nl

 

NIeuwsberichten

400 fietsers op fietsnaarjewerkjaar.nl

fietsnaarjewerkjaar-logo-groot-800-2016-400-fietser

Ongeveer een jaar geleden heeft hetregentbijnanooit de site www.fietsnaarjewerkjaar.nl opgericht. Dit uit onvrede over de initiatieven “fietsnaarjewerkdag” en “fietsnaarjewerkweek” die mijns inziens een wat verwrongen beeld van de fietsmogelijkheden schetsen 😉

Tot mijn vreugde kan ik berichten (een dag voor de fietsnaarjewerkdag 2016 waar ik niet aan mee mag doen om dat ik die dag vrij ben) dat de 400ste fietser zich heet ingeschreven..

Zet je pin ook op de kaart!

Nijmegen Fietsstad 2016

De Fietsersbond schrijft:

“De gemeente Nijmegen is de beste Fietsstad van Nederland. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2016 van de Fietsersbond. De jury, onder leiding van de directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid Peter van der Knaap, noemt Nijmegen “een gemeente die indruk maakt met hoge kwaliteit (snel)fietsroutes”.”

Lees meer…

Overzichtskaart droge fietsroutes in Nederland

In augustus 2014 verscheen op hetregentbijnanooit.nl een overzichtskaart van alle bijna altijd droge fietsroutes van Nederland (en dat zijn er kei veel!).  Ook werd en een informatiebord gelanceerd dat langs die routes kon worden opgehangen.

Helaas is dat toen door de pers niet echt opgepakt 😉 maar dat weerhoudt mij er natuurlijk niet van dit maar weer eens onder jullie aandacht te brengen.

Lees meer…

7 x de wereld rond

In een reactie op deze site schrijft Jan Bats (82) die in zijn werkzame leven zo’n 280.000 kilometer van en naar zijn werk heeft gefietst (= 7x de wereld rond):

“Op reacties van vrienden en bekenden van: “jij vindt het schijnbaar leuk, maar ik laat me niet nat regenen”, was mijn reactie steevast dat het in mijn beleving maar zelden regende als ik onderweg was.”

Kijk! Dat is nou een ervaringsdeskundige!  🙂

Nederlandse fiets- reis- boodschappen- en woon/werktas (B3 Bag)

(Gezien op het bakfietstreffen in Nijmegen:)
Als enthousiast fietser kan ik niet zonder een goede tassen-set. Woon/werk-rit met kleren en laptop, boodschappen op de fiets, op vakantie gaan de kampeerspullen er in, etc.

Op het Bakfietstreffen van zondag 17 april liep ik tegen een mooi Nederlands product aan: De B3 Bag (Big Bright Bag)Lekker groot, mooi afgewerkt, waterdicht, stevig, wieltjes, handige haken, mooi uitschuifbaar handvat!

Kijk voor meer info en foto’s op www.bigbrightbag.nl

Mijn tassen-set is nog niet aan vervanging toe, maar dit zou een waardige opvolger zijn.

(Nee, ik heb geen aandelen, krijg geen korting, maar ik vind het een heel mooi Nederlands product. Ik dacht: ik laat het jullie even weten 🙂 )

Google presenteert de zelfrijdende fiets ;-)

Ik zat er al lang op te wachten, maar hier is hij dan ook in het echt: de Google zelfrijdende fiets! Grappig dat er nergens een motor te zien is. Mini motor op zonne-energie of zo?
Lijkt wel op een vanmoof, Een Nederlandse fiets dus… 😉

Beter zichtbaar op de fiets

Gisteren kwam mijn EL-wire bestelling binnen en dus vandaag aan de slag ermee!  🙂

Tasje voor batterijhouder onder het zadel, lijn bedenken, voorlopige bevestiging van de draad met tie-wraps om eens te kijken hoe dat houdt en hoe dat er uit ziet. Niet te strakke bochtjes natuurlijk.

Resultaat: beter dan iedere zijreflectie tot nu toe. Jammer dat het steeds langer licht is 😉 Lees meer…

EL-wire voor de zijkanten van de fiets

Ik las in de Volkskrant van afgelopen zaterdag een stukje over een das met een El-wire voor de verlichting. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar dacht direct dat het wel wat zou kunnen zijn voor de zijkanten van de ligfiets: Het geeft licht (je kunt verschillende kleuren en lengtes kopen), het is buigzaam, het kan gevoed worden door 2 AA batterijen d.m.v. een batterijhouder inclusief een inverter, en het is goedkoop. Lees meer…

Nog een hetregentbijnanooit site…

Peter van der Kamp volgt hetregentbijnanooit.nl al jaren en is ook deelnemer van fietsnaarjewerkjaar.nl

Jaren geleden al mailde hij mij met het verzoek of hij zijn metingen op mijn site mocht plaatsen. Dat ging niet door, want uit een eerdere test met belangstellenden bleek dat de gegevens op de site onduidelijker werden. (De meeste deelnemers ging ook wel eens met de auto of met het OV.)

Peter is nu zijn eigen site begonnen op bijnanooitregenopdefiets.wordpress.com
Neem er eens een kijkje… 🙂

Nieuwe fiets :-)

Langzamerhand beginnen de reparatiekosten van mijn huidige woon/werk fiets de spuigaten uit te lopen. Hij was al derdehands toen ik hem 7,5 jaar geleden kocht en met meer dan 7000 km per jaar door weer en wind slijt er behoorlijk wat aan zo’n fiets. Lees meer…

hetregentbijnanooit in de Metro

Vandaag had ik een telefonisch interview met Rens Oving van de Metro. En vanavond stond het resultaat al op hun website 🙂 Morgen waarschijnlijk in de krant.

Ik was nogal kritisch van tevoren omdat de Metro niet zo realistisch schrijft over fietser. Kijk maar eens naar de afbeeldingen bij dit en dit artikel van dit jaar.
Deze keer werd de zaak zeer serieus behandeld: Mooi stukje, geen onzin, tevreden dus 🙂

 

Fietssokken van De Sint

Oh, kom er eens kijken wat ik in de zak van Sinterklaas vond (vergezeld van de opmerking dat mijn sokkenkeus nogal saai en voorspelbaar was, en dat dit de kans was daar direct iets aan te doen 🙂 )

Nu maar wachten op het voorjaar: Korte broek, nieuwe sokken, en GAAAAAN!

Share This