Home

Anders op bijnanooit…

Vanaf 1 juli 2014 gaat bijnanooit door een grote reorganisatie op het werk (flinke bezuinigen in de GGZ!) regelmatig op andere, en ook op meer dagen fietsen dan tot nu toe het geval was. Vanzelfsprekend heeft dat geen invloed op de meetresultaten :-)

Ga toch fietsen!

28-05-2014

rr2.jpg

(Nota bene: De vorige dag dat het zowel op de heen als op de terugweg regende was 29-01-2013, dat is zo’n 16 maanden geleden)

07-03-2014

droog - droog(En verder met fietsen na een korte vakantie…)

Bijnanooit in de kreukels

bijnanooit-in-de-kreukels

Bijnanooit ligt even in de kreukels: Afgelopen woensdag kwam in de Nijmeegse Javastraat plotseling een medefietser uit een uitrit tevoorschijn. Ik reed met een gangetje van zo’n 20 km/u tegen hem aan en we gingen beide hard (en ik hard vloekend) tegen de vlakte. Lees verder

hetregentbijnanooit.nl is fietser Gerard Poels die vindt dat veel te veel mensen de smoes -ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak- gebruiken.</p>
<p>Regelmatig hoor ik:</p>
<p>„Ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak”.</p>
<p>Onzin!</p>
<p>Ik fiets 3 a 4 keer per week zo’n 2 x 40 minuten naar en van mijn werk en houd sinds 1 september 2008 bij hoe vaak het regent tijdens die ritten, en dat valt erg mee.</p>
<p>Op 1 september 2014 is de zesde jaarmeting gestart.</p>
<p>Ga toch fietsen! :-)

lezen: De Fietsrepubliek van Pete Jordan

de-fietsrepubliek-225x300Ik heb vakantie, dus neem weer eens een analoog boek (voelt toch lekkerder) ter hand. Deze keer was het “Dishwasher: One Man’s Quest To Wash Dishes In All Fifty States“. Ik heb het net uit en het is een aanrader!  :-)  (Lees meer hier…)

Maar weten jullie dat Pete inmiddels in Amsterdam woont en het prachtige boek “De Fietsrepubliek” heeft geschreven? Ik schreef hier eerder over op knurft.net:

Lees verder

Overdrijven is ook een vak…

vaak in de Stromende regenIn de Volkskrant van maandag 14 juli staat een stuk over de dames van Happy Rainy Days, waarin ze vertellen over het hoe en waarom achter hun Merk voor “goedzittende mooie regenkleding”. Ziet er leuk uit allemaal, maar ik stoor me wel een beetje aan een van de zinnen in de eerste alinea: “Ze zat veel op de fiets die maanden, vaak in de stromende regen.”

Vanzelfsprekend voeden ook de regenkledingfabrikanten graag het misverstand dat het zoveel regent in Nederland. Dat is goed voor hun omzet.

Maar eigenlijk liegen (of zullen we zeggen “overdrijven” ) ze gewoon :-)

Opening Fiets Centrum Nijmegen

Fiets Centrum NijmegenOp zaterdag 10 mei ging ik (ja ja, met de auto, en niet met de fiets, omdat ik een snotkop had en koortsig was) op weg naar de opening van het Fiets Centrum Nijmegen (FCN) , een samenwerking van Stipbike, Elan, fietsdiensten, Mastworp, CycloCadeau Fiets clinics Nederland, en Frowijn (links naar die bedrijven via de rechterkant van de site van het FCN.)

Waar zit dat ding!? 
FCN zit in het oude Honig complex, waarvan je de toren al een flink eind in de verte kunt zien. Er met de auto in de buurt komen is makkelijker gezegd dan gedaan, het was zoeken en puzzelen. Met de fiets rijd je er zo naar toe: het mooie brede fietspad van de snelfietsroute naar Beuningen komt langs de ingang. Lees verder

1000+ volgers op Twitter voor @bijnanooit

bijnanooit-1000-volgersHetregentbijnanooit is nu zo’n 4,5 jaar actief op Twitter onder de naam @bijnanooit

Ondanks zo’n 6500 tweets van mijn kant is het aantal volgers vandaag voor het eerst boven de 1000 uitgekomen! Wonderbaarlijk toch?
Maar goed: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en iedereen zegt het voort:

Het regent bijna nooit! Dus ga toch fietsen!  :-)