Home

29-08-2014

droog - droogDe laatste 2 ritten van het 6de meetjaar van hetregentbijnanooit.nl waren droog!  :-)

21-08-2014

droog - droogEn ook rit 299 en 300 van het zesde jaar hetregentbijnanooit.nl waren droog :-)

hetregentbijnanooit.nl is fietser Gerard Poels die vindt dat veel te veel mensen de smoes -ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak- gebruiken.</p> <p>Regelmatig hoor ik:</p> <p>„Ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak”.</p> <p>Maar dat klopt helemaal niet! :-)</p> <p>Ik fiets 3 a 4 keer per week zo’n 2 x 40 minuten naar en van mijn werk en houd sinds 1 september 2008 bij hoe vaak het regent tijdens die ritten, en dat valt erg mee.</p> <p>Op 1 september 2014 is de zevende jaarmeting gestart.</p> <p>Ga toch fietsen! :-)

Maximumsnelheid geen oplossing voor te smalle fietspaden(!)

Een maximumsnelheid voor alle gebruikers van het fietspad is geen oplossing voor ontoereikende fietspaden. Dat zegt de Fietsersbond in reactie op een pleidooi van de Vereniging Nederlandse Gemeenten naar aanleiding van een advies van CROW-Fietsberaad. “Een maximumsnelheid is niet te handhaven en getuigt van een gebrekkige visie op de kansen van de fiets,” aldus adjunct-directeur Saskia Kluit.   [ lees hier verder ]

Het AD snapt het niet…

hetregentbijnanooit in het ADIn het AD van vandaag (zaterdag 18 oktober) laat het AD weer eens een mooi staaltje verdraaiing zien:

Ze gebruiken de informatie van het KNMI en hetregentbijnanooit.nl in een reclame-mode-artikel-achtig stuk over regenkleding. Let daarbij vooral op de volgende redenaties: Lees verder

bijnanooit op nieuws.nl

bijnanooit-op-nieuwspuntnlVandaag (de dag van de duurzaamheid) verscheen er een nieuwsartikel over hetregentbijnanooit.nl op de site nieuws.nl

Grappig dat ze er dan een filmpje van omroep Brabant uit 2011 bijzetten… (En let op: ik ben niet die sportieve man op de foto ;-)  Wel goed dat ze er deze keer geen foto van een fietser in de regen hebben bijgezet. Dat gebeurd te vaak.)

Lees het hier

Doe mee met 10-10 (dag van de duurzaamheid)

10-10Op 10 oktober is weer de jaarlijkse dag van de duurzaamheid en vanzelfsprekend heeft hetregentbijnanooit de website weer aangemeld.

Doe nou niet zo raar en dank dat je alleen op die dag duurzaam bezig moet zijn. Dat doe je gewoon altijd! Pak bijvoorbeeld eens vaker de fiets dan de auto. Dat scheelt al een hoop!  :-)

Een aantal jaar geleden was hetregentbijnanooit ook al deelnemer. Toen was er een aardig radiointerview in Vroege Vogels. Beluister het hier.