Home

29-08-2014

droog - droogDe laatste 2 ritten van het 6de meetjaar van hetregentbijnanooit.nl waren droog!  :-)

21-08-2014

droog - droogEn ook rit 299 en 300 van het zesde jaar hetregentbijnanooit.nl waren droog :-)

Anders op bijnanooit…

Vanaf 1 juli 2014 gaat bijnanooit door een grote reorganisatie op het werk (flinke bezuinigen in de GGZ!) regelmatig op andere, en ook op meer dagen fietsen dan tot nu toe het geval was. Vanzelfsprekend heeft dat geen invloed op de meetresultaten :-)

Ga toch fietsen!

28-05-2014

rr2.jpg

(Nota bene: De vorige dag dat het zowel op de heen als op de terugweg regende was 29-01-2013, dat is zo’n 16 maanden geleden)

hetregentbijnanooit.nl is fietser Gerard Poels die vindt dat veel te veel mensen de smoes -ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak- gebruiken.</p>
<p>Regelmatig hoor ik:</p>
<p>„Ik ga niet op de fiets naar het werk want het regent veel te vaak”.</p>
<p>Onzin!</p>
<p>Ik fiets 3 a 4 keer per week zo’n 2 x 40 minuten naar en van mijn werk en houd sinds 1 september 2008 bij hoe vaak het regent tijdens die ritten, en dat valt erg mee.</p>
<p>Op 1 september 2014 is de zesde jaarmeting gestart.</p>
<p>Ga toch fietsen! :-)

Service: Kaart met droge routes in Nederland inclusief informatiebord

overzichtskaart-jpg-hetregentbijnanooit-2014-kleinOm het bedrijven makkelijker te maken hun medewerkers op de fiets te laten stappen publiceert hetregentbijnanooit in het kader van haar 6de verjaardag (op 01-09-2014) als service een overzichtskaart met alle droge routes in Nederland. Bekijk de kaart hier.

Ook is er een bijbehorend informatiebord, bijvoorbeeld voor bij een uitgang van een parkeerterrein of -garage om de werknemers bewuster te maken van het feit dat het in Nederland bijna nooit regent.
Bekijk hier het informatiebord.

(In Nederland regent het gemiddeld maar 7% van de tijd, en toch gebruikt met te pas en te onpas de smoes “Ik ga niet op de fiets naar het werk, want het regent veel te vaak.)

Persbericht 2014

bord-hetregentbijnanooit-LRVandaag is op de site het persbericht voor het 6-jarig bestaan van hetregentbijnanooit op 1 september 2014 geplaatst. Hierin is ook een vooraankondiging te vinden van eerste versie van de “overzichtskaart voor droge fietsroutes” en het bijbehorende informatiebord.

Lees verder…

Fietsersbond routeplanner op Android (oplossing)

fiets-appsIk ben van een iPhone overgestapt naar een Android telefoon. Reden genoeg om weer eens naar de navigatiemogelijkheden voor op de fiets te kijken.
Op Kurft.net schrijf ik een kort verslag over mijn bevindingen. Tja, die matige Fietsersbond-app is niet echt bruikbaar, maar er blijkt wel een mooie combi mogelijk tussen hun prachtige on-line routeplanner en de OsmAnd app.

Voor de liefhebber: lees hier verder…

lezen: De Fietsrepubliek van Pete Jordan

de-fietsrepubliek-225x300Ik heb vakantie, dus neem weer eens een analoog boek (voelt toch lekkerder) ter hand. Deze keer was het “Dishwasher: One Man’s Quest To Wash Dishes In All Fifty States“. Ik heb het net uit en het is een aanrader!  :-)  (Lees meer hier…)

Maar weten jullie dat Pete inmiddels in Amsterdam woont en het prachtige boek “De Fietsrepubliek” heeft geschreven? Ik schreef hier eerder over op knurft.net:

Lees verder

Overdrijven is ook een vak…

vaak in de Stromende regenIn de Volkskrant van maandag 14 juli staat een stuk over de dames van Happy Rainy Days, waarin ze vertellen over het hoe en waarom achter hun Merk voor “goedzittende mooie regenkleding”. Ziet er leuk uit allemaal, maar ik stoor me wel een beetje aan een van de zinnen in de eerste alinea: “Ze zat veel op de fiets die maanden, vaak in de stromende regen.”

Vanzelfsprekend voeden ook de regenkledingfabrikanten graag het misverstand dat het zoveel regent in Nederland. Dat is goed voor hun omzet.

Maar eigenlijk liegen (of zullen we zeggen “overdrijven” ) ze gewoon :-)

Opening Fiets Centrum Nijmegen

Fiets Centrum NijmegenOp zaterdag 10 mei ging ik (ja ja, met de auto, en niet met de fiets, omdat ik een snotkop had en koortsig was) op weg naar de opening van het Fiets Centrum Nijmegen (FCN) , een samenwerking van Stipbike, Elan, fietsdiensten, Mastworp, CycloCadeau Fiets clinics Nederland, en Frowijn (links naar die bedrijven via de rechterkant van de site van het FCN.)

Waar zit dat ding!? 
FCN zit in het oude Honig complex, waarvan je de toren al een flink eind in de verte kunt zien. Er met de auto in de buurt komen is makkelijker gezegd dan gedaan, het was zoeken en puzzelen. Met de fiets rijd je er zo naar toe: het mooie brede fietspad van de snelfietsroute naar Beuningen komt langs de ingang. Lees verder