Wat te melden? Schrijf het hier!

Dit is geen artikel op de site maar een plaats om je commentaar kwijt te kunnen.
Ga je gang!

 • Fiets jij naar je werk?
 • Wat zijn je ervaringen?
 • Wat vind je van de site?

(Onder op deze pagina kun je een reactie geven!)


Reacties

Wat te melden? Schrijf het hier! — 776 reacties

 1. @Peter Hallo Peter,
  Nee hoor er zal met mate gefietst worden tijdens de vakantie :-)
  Groet, Gerard Poels

 2. Leuke website die ik in de toekomst zeker ga volgen.
  Zelf fiets ik ook regelmatig naar mijn werk. Omdat zo’n weblogje wel leuk lijkt om te doen, ben ik er ook maar eentje opgestart. Het zal ook wel voor de nodige motivatie zorgen om zoveel mogelijk te fietsen. πŸ˜‰

 3. Mooi initiatief! M’n ervaring is vergelijkbaar, ergens tussen 5 en 10% neerslag – maar dat is op gevoel, ik heb het nog niet bijgehouden. Dat met korte ritjes binnen de stad (Nijmegen) maar voor m’n werk als Chocoladeverkoper ook de wat langere afstanden zoals naar Wageningen & Amsterdam.

 4. @maarten: Jij regent gemiddeld elke week 1 keer nat, 9 keer niet dus. GEMIDDELD. Dat betekend dat als jij in week 2 en 3 totaal 6 keer nat geregend bent dat er een 5 tal weken zullen moeten komen waarin je 0 keer nat regent om weer op het gemiddelde uit te komen. Mijn ervaring is dat 2 keer in een week natregenen nog wel eens voorkomt, 3 keer in een week is zeldzaam en 4 keer in een week uitzonderlijk.

  Ik fiets altijd naar mijn werk in Leeuwarden, 4 dagen, 8 ritten dus, per week, 12 km enkele reis (in 30 minuten) en in gemiddeld 8% van die ritten heb ik een flink deel van de tijd regen, dan wordt ik dus nat. Er zijn ook nog ritten dat het niet droog is, maar dat je er eigenlijk ook niet echt nat van wordt. Dat is ook ongeveer 8%, en dan nog 84% volledig droog. Ik hou het al meer dan 5 jaar bij, intussen bijna 2000 ritten. Niemand gelooft het (behalve de veelfietsers dus) tot je de getallen laat zien.

 5. Excuus, ik ben er al achter! Je beantwoordt mijn vragen in jouw FAQ.
  Ik ben er inmiddels ook achter waarom mijn ervaring niet overeenkomt met de titel van jouw website (het regent bijna nooit): Het regent volgens jouw grafiekjes ongeveer 10% van de ritten, over 6 jaar gemeten. Dat betekent voor mij (5 keer op en neer per week = 10 ritten) dat ik gemiddeld ELKE week natregen. En er zijn natuurlijk (bijvoorbeeld in de herfst) weken dat het een stuk slechter is. En omdat ik gemiddeld elke week natregen, is mijn ervaring ‘het regent bijna altijd’. Dus daarom: een goed regenpak en genieten van een frisse rit. Maar ik begrijp het altijd heel goed als collega’s geen zin hebben om te fietsen vanwege de regen.

 6. Hoi! Supergoed, elke dag naar je werk fietsen. Dat doe ik ook, van Den Haag naar Delft en terug (11km). Maar wat gebruik jij als definitie voor ‘het regent!’? En houd je rekening met het weer qua vertrektijden (bijvoorbeeld wat later weggaan van je werk, wachten tot het droog is)?Want ik houd ook bij hoe vaak ik natregen, en een collega wees mij op deze site. Maar bijvoorbeeld in januari 2015 ben ik 7 keer natgeregend, waarvan 6x in week 2 en week 3. Ik versta onder natregenen, dat ik mijn regenpak aantrek of andere kleren aantrek als ik op mijn bestemming ben (natgeregend dus).

 7. @Hendrien Dank voor je commentaar! Fijn als mede-veel-fietsers het “hetregentbijnanooit” verhaal bevestigen. Zegt het voort en fiets vrolijk verder :-)

 8. Dag, ik fiets nu al bijna 25 jaar naar mijn werk. De eerste jaren was de afstand 2 km, dus dat stelt niets voor. Daarna werd de afstand 9.5, toen 12, toen 14.5, nu 11 km (door verhuizingen), maar ik ben blijven fietsen. Ik heb nu ook geen auto meer, waardoor nog meer ritjes met de fiets gedaan worden dan eerder. In mijn vrije tijd fiets ik ook nog (veel) en fietsvakanties vind ik helemaal geweldig. Mijn ervaring is dat je echt maar zelden regen hebt. Ik heb het nooit bijgehouden, maar die 6,5 % zal wel kloppen. Goede kleding helpt ook :).

 9. @elvira Het is niet zo vreemd dat jouw natte ritten niet op mijn site staan Op deze site staan natuurlijk mijn ritten πŸ˜‰ Je moet/kunt ook mazzel hebben, en soms pech natuurlijk. Ik had afgelopen week 2x droog op een dag dat er 80% regenkans voorspeld was. Tja, daar kan ik ook niets aan doen… Jij bedoeld waarschijnlijk “Struin”? En ja, die kennen mijn site ook.
  Lekker verder fietsen! :-)

 10. hahaha wat een grappige site. Ik fiets 4 keer per week naar mijn werk. Vorige week was het goed mis. Meerdere dagen heen en terug een nat pak. Wel gek dat dit niet op jouw site staat. Maar over het algemeen ben ik het eens met de stelling: het regent bijna nooit. Ik heb een goede 3- in 1 jas gekocht jaren geleden. Waterdicht en adement. Ik heb de binnenvoering er nooit in zitten want zelfs als het licht vriest blijf ik warm door het fietsen. De eerste 500 meter is het vaak een beetje fris, maar als ik de vaart erin heb dan is het lekker warm. Heerlijk fietsen, de opgaande zon bij de Waal. Wat een geluk heb ik toch. Hier in Nijmegen heb je een buitenschoolse opvang waar de kinderen op grote groepsfietsen de natuur in trekken. Hun lijfspreuk is: je hebt geen slecht weer, alleen slechte kleding. Zouden ze ook jouw site kennen? Have fun en als ik maandag weer op mijn fietsje stap dan zal ik aan je denken. Op naar nog veel meer droge fietsdagen. Komende week moet het helemaal goed komen als ik weeronline mag geloven. Jippie!!

 11. @Petra kijk op de veelgestelde vragen pagina. Ik werk niet full-Time. (En ik kan je niet terugmailen, want je hebt een niet bestaand e-mailadres ingevuld :-)

 12. Grappig, gisteren regende het op de heen EN terugweg en deze grafiek ontbreekt (15-01-2015)

  Verder ben ik fanatiek fietser dus mij hoor je niet klagen

 13. @Manfred te Grotenhuis Ik ben het vanzelfsprekend helemaal met je eens :-) (Behalve dat van geen gram aankomen, maar dat dat komt omdat ik van lekker eten houd en dat ook iets te vaak doe. Maar als ik niet zou fietsen zou ik veeeeeeel harder groeien πŸ˜‰ ) Dank voor je reactie!

 14. Beste,

  Mooie site! Ik kwam het weer eens tegen in NRC.

  Ik fiets 4 dagen in de week, 40 weken per jaar, 16 jaar lang, 2 keer 30km. Er zijn 5 a 10 dagen per jaar, die ik ‘regenraces’ noem, van ’s ochtends tot ’s avonds plentst het. Ik kan er mee leven. Regenpakken zijn lastig, wielerkleding die waterdruppels niet doorlaat, vind ik beter. Droge kleding op je werk als reserve, en trappen! De voordelen zijn eindeloos. Je vreet een schoenendoos brood en komt geen gram aan, om er maar eens 1 te noemen.
  Groet, Manfred

 15. @Jeroen Hallo Jeroen. Leuk dat jij (en dan ook nog met zoveel praktijkervaring!) reageert. Er zitten meer postbodes met vanzelfsprekend vergelijkbare ervaringen tussen de racties van de afgelopen 6 jaar, en jullie kunnen het weten! :-) Zegt het voort!

 16. Beste Gerard,

  Ik werk al 15 jaar als parttime postbode voor PostNL en ik zit vrijwel dagelijks op de fiets. Ik fiets heel wat kilometers per jaar. Ook privΓ© omdat ik geen auto heb. Dus ook boodschappen, zware posttassen, even op bezoek bij vrienden, vrijwel alles op de fiets (alleen afstanden van meer dan 15 km wil ik nog wel regelmatig met de trein doen).
  Ik kan uit ervaring zeggen dat het meestal niet regent in Nederland. Goed dat jij dit nu kan bevestigen met cijfers, want deze heb ik niet bijgehouden.
  Wat ik wel heb gemerkt is dat het in Nederland vaak behoorlijk waait. Daar heb ik dan zo nu en dan wel last van (bij tegenwind), zeker met zware bepakking op de fiets. De wind vind ik zo nu en dan vervelender dan de regen.

  Naast mijn baan als postbode volg ik momenteel een deeltijdopleiding voor docent aardrijkskunde. Het onderwerp ‘het weer’ komt in het lesprogramma ook aan bod. Mocht ooit eens een leerling zeggen dat het veel regent, dan zal ik hem/haar verwijzen naar jouw site!

  Met vriendelijke groet,
  Jeroen van den Berg

 17. @Roel Dank voor je enthousiaste reactie. Wij weten dus al dat het zo is. Nu de “ongelovigen” nog zo ver krijgen! :-) We fietsen verder. Groet, Gerard

 18. Hoi Gerard,
  Je site nu pas ontdekt via verhaaltje in NRC. Mooi werk! Ik fiets bijna altijd naar werk, eerst Den Haag – Rijswijk (7 km) nu binnen Den Haag (3 km). Een hoogst enkele keer met de auto als ik externe afspraken heb of zware spullen moet vervoeren. Ik hou geen statistiek bij, maar kan wel je conclusies bevestigen: je wordt echt niet vaak nat. En ‘nat’ is breed begrip. Als het al regent, dan is het vaak een korte bui of een spatje regen. De keren dat ik echt als een verzopen kat aankom zijn uiterst zelden. Ik blijf fietsen!
  Met tweewielige groet,
  Roel

 19. @Tom van Kerckhoven Wat een vreemd commentaar: Je trekt na eigen 3 ritten in de herfst de conclusie van een site met de meetgegevens van maar dan 6 jaar en 1750 ritten in twijfel? Ga je schamen en kom over een jaar terug met je eigen meetgegevens. Dan praten we verder :-)
  (En nee, in Tilburg is het gemiddeld niet natter dan bij ons in het land).

 20. Ik fiets naar mijn werk en ik ben begonnen vanaf 10-12-2014 te tellen. Het is nu 12-12-2014. 3 dagen gefiets. 3dagen nat. Heen en terug. Misschien is het weer slechter in Tilburg dan bij jullie in het land. Ik fiets slechts 6 km heen en 6 km terug. Ik ga het bijhouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *