Wat te melden? Schrijf het hier!

Dit is geen artikel op de site maar een plaats om je commentaar kwijt te kunnen.
Ga je gang!

 • Fiets jij naar je werk?
 • Wat zijn je ervaringen?
 • Wat vind je van de site?

(Onder op deze pagina kun je een reactie geven!)


Reacties

Wat te melden? Schrijf het hier! — 750 reacties

 1. Hallo Gerard,
  Daar hadden het Zuiden en het Noorden de maand oktober zowaar vrijwel de zelfde waarden :-) Van de 32 ritten 26 droog en 6 nat, dat komt op 88% droog en 12% nat uit.
  Gaaf.

 2. @Michiel Visser Juist omdat die keren dat men helemaal nat regent bij de meeste mensen het best in het geheugen blijven hangen en de grotere hoeveelheid droge ritten zomaar verdwijnen heb ik de site opgericht :-)
  Gelukkig heb jij door je ervaring een realistisch beeld van de werkelijk hoeveelheid regen. Ik vind fietsen heerlijk, en ook het “uitgewaaid” aankomen is een niet te onderschatten voordeel. Dank voor je enthousiaste reactie!

 3. Gerard,

  allereerst: een prachtige site! Zelf heb ik geforensd tussen Vries en Groningen (20 km) vanaf 1991 tot 2011 (vanaf 1995 op een ligfiets!) en ook ik heb de ervaring dat het weinig regent. Ik hield het niet bij, maar in mijn herinnering bleven altijd die keren dat ik doornat regende (thuis omkleden). Dat gebeurde misschien maar één of twee keer per jaar! Ook ik ging misschien 1 à 2 keer per jaar met de auto, maar niet altijd vanwege het weer.

  Michiel Visser

 4. @Marcel Goudswaard Hoi Marcel. Zo’n elliptiGo is lijkt mijn een mooi ding. Ik heb er zelf nog niet op gereden/gelopen. Succes met het herstel, en daarna gewoon weer verder, want hetregentbijnanooit. :-)

 5. Hallo Gerard, las redactioneel stukje in ligfiets& 2014-5 en dacht even updaten. Na aanschaf van de elliptiGo is de ligfiets even naar de achtergrond verdrongen. Maak schitterde tochten in de omgeving en uitgezette toertochten met collega elliptiGo ers. En nog steeds is de regen geen probleem. Af en toe eens nat geregend. Helaas ben ik ten val gekomen ( flinke scheur in het asfalt ) en mijn hand gebroken nu even geen vervoermiddel op wielen besturen dus. Maar ik mis het bewegen enorm. Succes met de site vr groet marcel

 6. Iedere dag fietsend naar en van werk. 5 dagen per week. 23 km enkele reis. Zelden regen. En al helemaal uniek als het beide ritten regent… Gewoon fietsen dus…

 7. Ik kan het bericht van Poels volledig onderschrijven. Vijf jaar lang van Rijswijk naar Bergschenhoek gefietst (16 km) en de keren dat het echt stroomde van de regen en ik aan het begin of halverwege een regenpak aan moest zijn op de vingers van twee handen te tellen.
  Cees van den Akker

 8. @Harry Hallo mede-malloot ;-) Dank voor je reactie! Er zijn er meer, maar niet op een speciale website geloof ik. Er is ook een weerman die het doet: http://www.hetregentbijnanooit.nl/site/2014/06/05/voor-de-ongelovigen/
  En sneeuw tel ik niet mee, da’s geen regen, en van de meeste sneeuw wordt je ook niet nat. (En de site heet ook niet http://www.hetneeerslagtbijnanooit.nl ;-) ) Ik meet van september tot september en kom voor het vorige jaar precies op 10% nat uit. Wij fietsen lekker verder.

 9. Hallo Gerard,

  En ik maar denken dat ik de enige malloot was die bijhield hoe vaak het regent…. Ik heb eerst jaren getreind naar mijn werk en toen hield ik de ritten met vertraging bij (die 5 minuten of meer waren, want anders werd het teveel…). Sinds septemer 2008 werk ik op 4 km afstand van mijn huis en houd ik bij hoe vaak ik een regenrit heb. Vanaf kalenderjaar 2009 zijn de cijfers als volgt: 2009 13%, 2010 10%, 2011 11%, 2012 9%, 2013 10%. Komt erg in de buurt van jouw gemiddelde. Dit jaar (t/m de regen van vanmiddag!) zit ik op bijna 10%. Overigens reken ik een sneeuwrit ook als regenrit, is dat toegestaan…?!? Petje af dat je zo’n grote afstand aflegt.
  Groeten van Harry

 10. Het KNMI houdt al jaren bij hoe vaak het regent in Nederland: gemiddeld 6% van de tijd. Dat betekent dat je slechts 6 van de 100 dagen een regenpak hoeft te gebruiken.

 11. @Frans Baljeu Dank voor het compliment Frans! :-) Ik heb je commentaar op twitter geplaatst. Wie weet is dat weer een steuntje in de rug voor anderen. Groet, en lekker blijven fietsen!

 12. Hallo Gerard,

  Leuke Site! Jouw site heeft mij het laatste zetje gegeven om vaker naar mijn werk te fietsen. Met name het weer was de reden dat ik toch vaak voor OV of auto koos. Ik ervaar nu ook dat het negen van de tien keer niet regent en dat je met name voor goed ademende fietskleding tegen zon en kou moet zorgen dan dat je je regenjas moet aantrekken. Ik fiets niet elke dag naar mijn werk omdat dit lastig is ivm onregelmatige diensten maar ik heb mijzelf als doel gesteld om per week minimaal 150 km te fietsen. Ben nu 3 weken bezig en heb de laatste 2 weken mijn doel behaald. So far so good en ik zet door! Dank voor de inspiratie en mocht je mijn prestaties en ervaringen willen bijhouden of tips willen delen?; http://150kcycling.blogspot.nl

  MvG

  Frans.

 13. @Pylk Leuk! Nog een regen (of juist droog) bijhouder :-) Je weet dat mijn meting steeds een heel jaar loopt en ook dat het knmi met zijn metingen mijn menig ondersteund? Ergens op de site van het knmi staat een kaart waaruit blijkt de hoeveelheid neerslag over heel Nederland niet heel veel verschilt. Je moet natuurlijk ook een beetje mazzel hebben. Kijk hier voor al mijn jaaroverzichten: http://www.hetregentbijnanooit.nl/site/5-jaar/5-jaar-jaaroverzichten/ Lekker lang blijven meten dus. En dank voor je reactie :-)

 14. Hallo Knurft,

  Regelmatig zie ik je waarnemingen langs komen op mijn blog, http://strada67b.blogspot.nl/, Sinds maart fiets ik elke dag van huis naar mijn werk in Assen op-en-neer, zo’n dertig kilometer. Jouw blog inspireerde me om het aantal droge/natte ritten ook bij te houden sinds begin mei heb ik 65 ritten gedaan, waarvan 46 keer droog en 19 min of meer nat. Aan het eind de maand zet ik de resultaten op mijn blog. Ik ben benieuwd of er meer verschillen zijn tussen het Brabantse land en het Drentse Noorderveld alleen het dialect :-S

  Hartelijke groets,

 15. @Jan Dank voor het Compliment :-) Rond 1 september (de start van het zevende meetjaar) zal ik weer eens wat enthousiaste berichten over dit fenomeen de wereld in sturen. Bandenplakspullen en gereedschap neem ik nooit mee. Lekke banden zijn exit sinds ik Schwalbe Marathon Plus anti-lekbanden gebruik, en gereedschap heb ik nog nooit nodig gehad. Ik neem zeker een kijkje op je site. Dank voor je reactie!

 16. Leuke site, het is inderdaad waar dat het bijna nooit regent. Ik fiets nu 3 jaar woon/werk met 28 km per dag en fiets in de winter altijd zolang mogelijk door.

  Dat het echt hard plenst gebeurt maar een paar keer per jaar, en met een goed regenpak en overschoenen is het goed te doen.

  Ik gebruik een fietstas op de bagagedrager met daarin bandenplak spullen met wat gereedschap e.d, en het regenpak zit erin.

  Wil je mijn ervaringen lezen over het woon/werk fietsen, bezoek dan eens mijn fietsblog: http://www.janwestdijk.nl/fietsblog/

 17. @Trees Stuur al die piepende mensen gewoon door naar hrbn.nl en smeer ze de statistieken onder de neus, dat zal ze leren! ;-) Verder blijven wij natuurlijk gewoon doorfietsen, en we blijven blij zijn natuurlijk! Dank voor het compliment.

 18. Wat een leuke site, knurft!! Ik kom zeker regelmatig een kijkje nemen.
  Heel mooi dat deze grafieken laten zien dat het aantal keren dat het regent reuze meevalt. Ik roep al jaren dat de regenbuien op één hand te tellen zijn, tegen al die mensen die gelijk beginnen te piepen dat ze niet fietsen want de regen…..
  Zelf heb ik jaren en jaren (door weer en wind) 4x p.w. 26 km gefietst en de laatste jaren 4x p.w. 13 km. Ik vind die 13 km meestal wel een beetje kort, maar in de zomer compenseer ik dat weer door 23 km naar de camping te fietsen. Heerlijk, ik word er een blij mens van.

 19. @Diana Dank voor je compliment :-) Maar laten we niet te positief zijn over de gevolgen, de meeste mensen die niet fietsen “omdat het zo vaak regent” blijven gewoon bij hun mening. Jij (als ex-postbezorger, en ik als veel-fietser kunnen alleen op deze manier hun ongelijk aantonen. (En heel misschien helpen we soms iemand over de streep! ;-) )

 20. Geweldig dat je dit doet! Ik ben in het verleden twee jaar postbezorger geweest en de keren dat ik nat geregend ben kan ik op 2 handen tellen. ‘Mensen’ zullen door deze site zich (hopelijk) realiseren dat het allemaal wel meevalt als je het daadwerkelijk gaat bij houden.

 21. @monique Nee, dat kan ik niet nakijken omdat donderdag mijn vaste vrije dag is. Dat wil zeggen dat ik geen donderdaggegevens heb. Aangezien het fenomeen “donderdag” een menselijke uitvinding is en het weer al miljoenen jaren zijn eigen gang gaat lijkt me je veronderstelling ook geen diepgaand onderzoek waard ;-)

 22. Het lijkt altijd te regenen op donderdag! Kun je dat ook nakijken in je verzamelde gegevens ?

 23. @Henk Nijsten Dank voor je reactie en fijn dat je m’n ervaringen kunt bevestigen :-) Ik fiets enkele reis 18 kilometer dus heb flink meer kans om nat te worden dan op een route van 3 kilometer. En toch blijf ik rond de 10% nat hangen. (En dan tel ik buitjes van 5 minuten ook mee.) Ach, de website heet niet voor niets http://www.hetregentbijnanooit.nl ;-)

 24. Hoi Gerard,

  Ik heb 6 maanden geleden mijn auto verkocht en ga nu iedere dag met de fiets naar mijn werk. Direct een regenpak gekocht want ik was bang om een paar keer per week nat te worden. In die 6 maanden pas 1 x het regenpak aan moeten trekken en 1 x een beetje nat geworden zonder regenpak. Ik hoef maar 3 KM te fietsen naar mijn werk maar had nooit gedacht dat ik het zo vaak droog zou houden.

  Groeten uit Limburg.

 25. @Cobi van Rijn WAAAT? 2 auto’s???? (Geintje! ;-)) Ja, dan is de fiets een prachtig alternatief: Schhon, goedkoop, beter voor de gezondheid! Zegt het voort! En we blijven fietsen natuurlijk :-)

 26. Ik fiets nu ruim 7 jaar van Vorden naar Deventer en terug en dat 5 keer per week . Ik hou geen statistieken bij , maar gevoelsmatig denk ik dat ik nog geen 10 keer per jaar doornat regen. Beetje nat is wat mij betreft geen punt , alleen storm en onweer vind ik een reden om de auto te pakken. Ik heb zelfs onze tweede auto weggedaan !! Idealistisch of niet ?

 27. @Bart Mooie en vergelijkbare cijfers dus! Zo zie je maar dat de gegevens op mijn site geen toeval zijn ;-) Dank voor je reactie, en we blijven fietsen natuurlijk !

 28. Hallo Gerard,
  Ik fiets sinds 2000 alle dagen naar het werk (afstand 10 km enkel)dit zomer en winter zelfs door de sneeuw en ben sinds 1 september 2013 ook eens beginnen bijhouden hoeveel maal dat in de regen is.Dit komt bij mij rond de 12% uit, bij de minste regen tel ik een regenrit mee en dus eigenlijk kom ik nog minder ritten nat ter bestemming.
  Van harte beterschap en groeten uit Gent

 29. Hé wat naar. Heel veel sterkte en van harte beterschap. Maar wat mooi dat je dit met ons deelt.

 30. Vandaag een regendag. Ik ga er altijd maar vanuit dat ik nat wordt ondanks de maatregelen. Een regenjas levert extra warmte, dus extra zweet op. Schoenhoezen helpen alleen tegen de modder want het regenwater loopt na een uur in de regen fietsen toch naar binnen. Het hoort er bij. Lekker douchen na aankomst. Kleren laten drogen en ‘s nachts gewoon weer terug met droge kleren

 31. Om de voeten droog te houden, zou je kunnen denken aan gamashen om je voeten droog te houden. Agu had ooit van dergelijke dingen die je hele schoenen aan de bovenkant afdekken en nog een deel van je onderbeen. Behoorlijk effectief om je voeten droog te houden. En natuurlijk helemaal als je er een regenbroek overheen doet.

  Groet, Jos

 32. Nou… even update… afgelopen mand ben ik in totaal 30 uur gefietst war onder 3 uur keihard in het regen – 10% :) …. bovenlichaam was goed bedekt, maar ik weet het nog niet hoe kan ik mijn voeten goed beschermen. Overschoenen die ik draag bovenop mijn raceschoen helpen niet echt, omdat water probleemloos vloeit van bovenaan door mijn broek direct schoen binnen…. natte voeten zijn echt niet fijn. Dit wil ik niet meemaken als straks temperaturen dalen. Dus regenbroek…

 33. Dat het veel minder regent dan veel mensen denken, kan ik bevestigen. Al zou je dat met de regen van afgelopen dagen niet zeggen. Ik fiets tussen Woerden en Waddinxveen, 20km enkele reis. In principe dagelijks. Alleen als er hoge kans is op regen pak ik de auto. Helaas zitten de voorspellingen er nogal eens naast. Met sneeuw en ijzel fiets ik niet (heb een racefiets, geen MTB). Met wind dan weer wel. Is niet altijd leuk, maar je krijgt er vast conditie door. In de vrieskou fietsen is ook niet zo erg. Is een kwestie van warmere kleding in meerdere lagen aantrekken. De eerste paar minuten zijn dan koud, dan je moet altijd een drempel over. Het scheelt dat ik weet dat ik altijd weer opwarm tijdens het fietsen.

  Al met al ben ik erg blij dat ik op fietsafstand van mijn werk woon. Moet er niet aan denken dat ik dagelijks met de auto of OV zou moeten reizen.

 34. Leuk zo’n buienradar-achteraf! Ik fiets altijd overal heen, want ik heb geen auto. Ik heb standaard een poncho en een regenbroek bij me; bij kleine buitjes volstaat de poncho, want niets is zo vervelend als halverwege een fietstocht een regenbroek aan te gaan sjorren. Tegen de tijd dat ik hem aan heb is de bui vaak alweer voorbij.

 35. Ik verblijf het grootste dagdeel in bed,(verkeerde rugoperatie))
  Maar ik droom over fietsen,dat was mijn hobby.
  Maar ik ben er zeker van dat ik weer op de fiets kom.
  Ik doe mijn best,veel fiets plezier.
  Groeten Greet.

 36. Hoi Gerard,

  Complimenten aan zeer leuke site…
  Ik wilde altijd naar mijn werk fietsen, maar ik moest voor mijn werk (detachering) altijd veel rijden – gemiddeld 3 uur per dag, 6 jaar lang!!! Op gegeven moment merkte ik dat ongeacht van mijn sportieve levensstijl ging met mijn algemene stemming niet helemaal goed. Ik was vaak moe, somber, geïrriteerd… en dat paste niet bij mij karakter. Dus twee manden geleden heb ik einde gemaakt aan “leven in de auto”.
  Ik heb heel leuke baan in Wageningen gevonden, leuke racefiets aangeschaft en nu rij ik Nijmegen-Wageningen (30km) en terug 4 keer per week.
  En voor mij geldt ook hetzelfde – regen is geen reden om niet te fietsen :).
  Maar ik heb wel andere regels – nooit fietsen als het glad is (ijs), en als wind snelheid boven 25km/u komt.
  Ik heb een regen jasje en regen broek(kort) altijd in mijn rugzak. Ik moest jasje een keertje aan hebben (twee weekje geleden regende heel erg hard)… voor de rest – ik moet nog het zien. Ik heb nog hele winter voor mij liggen :).

 37. Hallo Gerard,
  Toen wij in het voorjaar van 2002 besloten te gaan fietsen naar ons werk ( eerst carpoolden wij) heb ik daar geen moment spijt van gehad. Eerst 14.5 km en later door verhuizing 9.5 km. Een regenpak heb ik maar zelden aan, een goede sportfietsbroek en overschoenen doen wonderen. Gelukkig heb ik de mogelijkheid om mij om te kleden op het werk, s’avonds naar huis maak ik er helemaal geen punt van, dan stap ik gelijk onder de douche. Het eerste jaar fietste ik op een gewone fiets, leuk maar geen uitdaging, toen maar een ligfiets aangeschaft ( een relax4all van batavus. 4 jaar lang veel plezier aan beleefd, daarna een NAZCA paseo met onderstuur. Maar op de een of andere manier had ik meer beweging nodig, ik fiets zelfs een stuk om.
  Nu ben ik de trotse eigenaar van een ELLIPTIGO, lopen en fietsen tegelijk, zie youtube Ik heb er nu een week opzitten, heerlijk !!!!!! en regen?,geen probleem petje onder de fietshelm en gaan, ik blijf zelfs het stukje om loopfietsen.
  Bij ijzel en sneeuw zal het wel weer de mountainbike worden.
  Succes met de leuke site.

 38. Leuke site! Ik woon te dicht bij mijn werk om te fietsen, daarom loop ik elke dag. Het is 20 minuten lopen en ik doe het graag. Ik heb dan toch nog wat lichaamsbeweging. Als het regent of waait geniet ik van mijn regenjas en blijf lekker warm en droog.

 39. Sinds mei 2012 fiets ik dagelijks naar het werk. Heerlijk. En in november van dat jaar had ik slechts 2 keer een buitje gezien onderweg. Dus bleef ik lekker fietsen. Jammer dat ik een beetje dicht bij mijn werk woon, daarom pak ik als het even kan door de week heen ook nog even de fiets voor een km of 30 à 40. Ook dit gebeurt meestal helemaal droog. Al moet ik bekennen dat bij de keuze van het tijdstip hier buienradar wel helpt ;-)

 40. Hallo Gerard, ook ik fiets elke dag naar m’n werk (Arnhem-Zuid naar Arnhem-Noord zo’n 6 km). Elke dag fiets ik langs de file op de John Frostbrug en denk dan aan jouw motto ” mens ga toch fietsen” als ik die eenlingen in hun auto achter elkaar in de file zie staan. Inderdaad het aantal keer dat ik een regenpak aan moet doen in 1 jaar is op een hand te tellen.
  Als m’n app van buienradar aangeeft dat er een enorme bui aankomt en ik me daardoor laat verleiden de auto te pakken heb ik halverwege al spijt: sta met vele lotgenoten in de file en de bui kwam vaak niet. Dan maar weer m’n regenpak aan en fris en helder op het werk.
  Mooie site en ook ik ga het bijhouden.
  Groet Rob

 41. @Tom @TheCyclist @rene22 @Marco Bedankt voor jullie ervaringen, als de critici het nu nog niet geloven dan weet ik het ook niet meer :-) En @Wietse: Jij hoort bij de positieve groep de de fiets pakt als het kan. Er is ook een groep die, ook als fietssen heel goed kan, toch de auto pakt. Je geeft dus met ons, het goede voorbeeld :-)

 42. Hoi Gerard,

  Ik fiets ok al jaren van huis naar werk( 16 km heen en 16 terug) maar laat me nog wel een leiden door de weersvoorspelling(want een mooi weer fietser) door met de auto te gaan, en wat jou cijfers al bevestigen zitten zij er vaak naast en heb ik spijt die dag niet met de fiets te zijn gegaan.

 43. Om dezeldfde reden als jij dat je zo vaak hoort “het regent zo vaak” ben ik het dit jaar ook eens bij gaan houden.
  Kost het naar het werk fietsen mij maar ongeveer 10 minuten. Dus ook een kleinere kans om in de regen terecht te komen. En daarbij kan ik ook wat schuiven met tijden.
  Resultaat dit jaar tot nu toe
  Regenkleding echt noodzakelijk : 3 keer
  Zou achteraf zonder gekund hebben: 3 keer
  Ik woon in de regio Alkmaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>