fiets-met-2-achterlichtenVandaag op hetregentbijnanooit.nl aandacht voor fietsers die gevaarlijk doen zonder dat ze er bij nadenken: Ze monteren zowel achter als voor een rode lamp.

Vandaag overkwam het me weer eens: Het is donker, ik fiets op een fietser af die ik wil inhalen, ik zie het rode lampje snel dichterbij komen (hij/zij rijdt erg langzaam?), ik ben er bijna, maar de fietser rijdt vervelend links, ik ga langzamer rijden om een gevaarlijk situatie te vermijden. Plotseling zie ik dat de fietser op me afkomt! Blijkt de koe ook vóór een rood lampje te hebben :-/ .
Vandaag was er een hoge concentratie fietsen met 2 achterkanten. Ik denk dat dat gevaarlijker is dan helemaal geen lamp. Daar reageer je namelijk voorzichtiger op… Maar goed dat het niet regende, dan is het zicht nog slechter…