Op zaterdag 10 mei ging ik (ja ja, met de auto, en niet met de fiets, omdat ik een snotkop had en koortsig was) op weg naar de opening van het Fiets Centrum Nijmegen (FCN) , een samenwerking van Stipbike, Elan, fietsdiensten, Mastworp, CycloCadeau Fiets clinics Nederland, en Frowijn (links naar die bedrijven via de rechterkant van de site van het FCN.)

Waar zit dat ding!? 
FCN zit in het oude Honig complex, waarvan je de toren al een flink eind in de verte kunt zien. Er met de auto in de buurt komen is makkelijker gezegd dan gedaan, het was zoeken en puzzelen. Met de fiets rijd je er zo naar toe: het mooie brede fietspad van de snelfietsroute naar Beuningen komt langs de ingang.

Hoe ziet het er uit
Het FCN zit in een mooie grote hal. Er is veel plaats voor het showen van fietsen. De werkplaats alleen is al bijna groter dan de hele vorige winkel van Elan ;-). Mooie houten vloer, bar in het midden (Frowijn). Voor de fietsliefhebber is het een feest. Voor de “mensch met de smalle beurs” is er weinig te vinden, dat  krijg je met veel design en fietsen hoge kwaliteit.

En wat nog meer…
Van de site: “De ondernemers van het FCN bieden iedere donderdagavond een technische cursus, filmavond of andere interessante fietsactiviteit. Op deze avonden wordt de ruimte ook beschikbaar gesteld aan derden voor het organiseren van verschillende initiatieven rondom fietsen.”

Wat valt er er verder op?
Zowel buiten als binnen zie je eigenlijk niets over het FCN, geen logo o.i.d., dat zie je alleen op de site. Buiten op het gebouw, bij de ingang, maar ook binnen, zie je alleen maar losse logo’s en vlaggen van veelal Stipbike, een beetje Elan, en verder niets.

Men presenteert zich dus eigenlijk niet als centrum, maar meer als losse bedrijven, waarbij het zo lijkt alsof het bedrijf met de meeste vlaggen, borden etc, ook de belangrijkste rol speelt. Dat is denk ik naar buiten toe niet heel handig en ook onduidelijk.

Op de verschillende sites van de aangesloten bedrijven zie je weinig over het FCN:
Bij Stipbike staat een nieuwsbericht en is het adres aangepast, Bij Cyclo Cadeau is niets over het FCN te vinden, Bij mastworp is wel een “afdeling Nijmegen”, maar het FCN is alleen als afkorting te vinden, ik zie geen link of adres (en een zoekfunctie is er niet). Op de site van Elan is de verhuizing aangekondigd, geen link naar FCN, ook geen logo, Frowijn heeft geen site maar een Facebook pagina, adres FCN staat niet bij de info, fietsdiensten heeft een knop voor FCN, daar staan ook deelnemers die niet op de site zelf staan. Fiets Cinics Nederland heeft het goede adres netjes op de de contactpagina staan, maar een link is niet te vinden.

Volgens mij is er werk aan de winkel!  🙂

Maar een mooi initiatief! Proficiat, en veel succes! Ik zal er vast regelmatig te vinden zijn 🙂

Naschrift n.a.v. wat heen en weer ge-tweet:
Ik mis toch “communicatiestrategie”: Je moet op de site van deelnemers duidelijk op een standaard manier kunnen zien dat ze deelnemen. Op die sites zou je ook moeten kunnen zien wat er in het FCN te doen is.
Vanaf de fcn-site sturen twitter-, Facebook- en linkedin-links de beklikker naar @JoppeVStiphout  en niet naar iets overkoepelend dat te maken heeft met de FCN site. Dat lijkt me ook niet handig…