persbericht hetregentbijnanooit.nl 5 jaar

– – – – – – – – – – – – – – Begin Persbericht – – – – – – – – – – – – – –

Grave, 08-08-2013

5 jaar hetregentbijnanooit.nl haalt anti fiets-smoes onderuit

Op maandag 2 september 2013 is het 5 jaar geleden dat Gerard Poels de site hetregentbijnanooit.nl is gestart. Hij begon met die site om de smoes “Ik ga echt niet op mijn fiets naar het werk want het regent zó vaak!” de kop in te drukken en zo meer mensen uit de auto op de fiets te krijgen. Zowel het milieu als de gezondheid zouden daar bij gebaat zijn.

Ondanks de metingen worden fietsers niet geloofd door hun niet-fietsende collega’s

Op www.hetregentbijnanooit.nl houdt Gerard sinds 1 september 2008 voor zijn woon/werk ritten bij of het wel of niet regent. Op de site is ook in 1 oogopslag te zien wat het cumulatieve jaarpercentage is en wat de percentages voor de afgelopen maanden zijn.

Op 1 september zal het weer van zo’n 1500 ritten (meer dan 26500 kilometer) zijn bijgehouden. Het percentage natte ritten zal onder de 10% uit komen.

Uit dat percentage, maar zeker ook uit de vele reacties die op de site te lezen zijn blijkt dat het inderdaad bijna nooit regent. Helaas blijkt uit diezelfde reacties ook dat de site nog steeds preekt voor eigen parochie. De reacties blijken namelijk vaak van fietsers die al lang weten dat het klopt. Door hun collega’s worden ze echter vaak vreemd aangekeken als ze zeggen dat het bijna nooit regent.

Gerard Poels fietst zelf gemiddeld zo’n 3,5 keer per week van tussen zijn woonplaats Grave en zijn werk in Nijmegen (18 kilometer enkele reis) en heeft in de afgelopen jaren op die route maar een enkele keer gebruik gemaakt van de auto.
Hij hoopt dat eventuele media-aandacht rond de vijfde verjaardag van de site de boodschap mee helpt overbrengen, want het regent echt bijna nooit! (Dus ga toch fietsen!)

http://www.hetregentbijnanooit.nl

– – – – – – – – – – – – – – Einde Persbericht – – – – – – – – – – – – – –

Mocht u meer informatie over dit persbericht wensen dan kunt contact op nemen met:

Gerard Poels

mail: gerard@hetregentbijnanooit.nl
twitter: @bijnanooit
site: www.hetregentbijnanooit.nl
Veel gestelde vragen/FAQ: https://www.hetregentbijnanooit.nl/site/veel-gestelde-vragen-faq/

Share This