Vanmorgen om 6.40 gaat de bel. Rene Arendsen van Omroep Gelderland staat voor de deur voor het eerste interview over de site hetregentbijnanooit.nl. Dat gesprekje zal live worden uitgezonden binnen het programma Goedemorgen Gelderland in het kader van “De Gelderse Fietsvierdaagse”. Vanzelfsprekend zal ik ook proberen de ligfiets te promoten… Op een parkeerplaats verderop staat een reportagebus met een hoge antenne en een aggregaat voor de live verbinding.

Ik zit aan de keukentafel met een ontbijt en een microfoon onder mijn neus. Natuurlijk regent het tijdens het gesprek ondanks de titel van de website :-). Een luchtig gesprekje volgt, de site wordt besproken en ik zeg dat hij een watje is:

 

interview 1 (vanmorgen om 6.50 uur thuis in Grave)

Een half uur later buiten in en voor de schuur. De verslaggever verbaast zich over de volgens hem grote hoeveelheid fietsen, vraagt of mijn fiets een bel heeft, en ik ga op weg:

interview 2 ( vanmorgen om 7.20 uur thuis in Grave)

Om 8.20 uur (ik ben al geruime tijd aangekomen) volgt een gespek in de voortuin van mijn werk. De bus met de antenne staat op het trottoir (en da’s mooi want hij blokkeert dus niet het fietspad). Tot slot neemt de verslaggever plaats op de ligfiets, komt met zijn zender en zijn snoeren in de knel en de uitzending is afgelopen…:

interview 3 ( vanmorgen om 8.20 uur na aankomst op het werk in Nijmegen)

interview 3 ( vanmorgen om 8.20 uur na aankomst op het werk in Nijmegen)

Leuk om mee te maken en wie weet heeft het een kleine invloed op de hoeveelheid mensen die nu nog met de auto gaat maar dat zal dus wel niet 🙂

(De geluidsbestanden zijn geplaatst met toestemming en zijn © Omroep Gelderland)