1 uur Duitse radio over de fiets in Nederland (met @bijnanooit)

1 uur Duitse radio over de fiets in Nederland (met @bijnanooit)

Enkele weken geleden kwam Kerstin Schweighöfer op bezoek in Grave. Ze was bezig met een progamma voor deutschlandfunk.de in de serie Gesichter Europas. Deze keer zou het gaan over “fietsen in Nederland”. Op haar vraag of ik daar aan mee wilde doen kon ik natuurlijk geen nee zeggen 🙂

Aan bod komen onder andere: Een oudere dame over fietsen van vroeger tot nu, De Rotterdamse politie met lokfietsen, Een fietsleraar van de fietserbond, @bijnanooit op de ligfiets, Collega en fanatiek fietser Marcel Rijs. Af en toe een muziekje en wat achtergrond info.

  • Kilk hier om de hele uitzending op de DLF site te beluisteren (dat kon tot 5 augustus, daarom staat nu onder aan deze pagina een mp3 van de uitzending)…
    Het interview met mij begint op 23:45
    Het interview met mijn collega en plaatsgenoot Marcel Rijs 45:55

 

Hieronder kun je ook direct de interviews met Marcel en mij beluisteren:

Interview Duitse radio met Collega Marcel Rijs

Lengte 07:11

@bijnanooit op BNR Nieuwsradio

Vanmorgen werd hetregentbijnanooit.nl ter gelegenheid van de fietsnaarjewerkdag geïnterviewd op BNR Nieuwsradio.

Alsof de duivel er mee speelt: Het regende vanmorgen, en dat is wel vaker als de radio contact met mij opneemt :-).
In 3 minuten kun je weinig kwijt (niet gehad over fietsnaarjewerkjaar.nl) maar luister ook even naar de weerman, die rond 4 minuut 26 aangeeft dat hij op mijn hand is 🙂

@bijnanooit op BNR Nieuwsradio

@bijnanooit op BNR Nieuwsradio

Bijnanooit 3 x op Radio Gelderland

Vanochtend om 06.15 uur werd er op de deur geklopt en kreeg ik door Vera Eisink, reporter van Omroep Gelderland een microfoon onder mijn snufferd geduwd.

Ik kwam die ochtend 3 keer met de hetregentijnanooit boodschap live op de radio. Als je de fragmenten achterelkaar luistert denk je “maar dat vertelde hij net toch ook al?”, maar bedenk dat de gesprekken met zo’n 35 minuten ertussen werden uitgezonden en ze graag willen dat luisteraars die net inschakelen ook weten waar het over gaat 🙂

Omroep Gelderland was al eerder te gast bij hetregentbijnanooit.
Dat was op 08-10-2008. Die interviews kun je beluisteren onder deze link

hetregentbijnanooit.nl (alweer) op radio 2 bij NCRV Cappuccino

Afgelopen week regende het wat vaker dan men de laatste tijd gewend was. Vanzelfsprekend gaan er dan weer wat mensen zeuren over het weer. Je kent dat wel: “Het regent ook altijd hier in Nederland” etc. En dat terwijl je die zelfde mensen nooit hoort op de 90% droge dagen.

Bij het nogal rustige en niet heel erg diepgaande programma Cappuccino van de NCRV willen ze daar dan graag een kort item van maken en dan bellen ze mij (voor de tweede keer al dit jaar: beluister hier het vorige item van enkele maanden geleden.).

Vanzelfsprekend wilde nogmaals ik van die gelegenheid gebruik maken om meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen.

Hieronder kun je dat interview (door presentator Jurgen van den Berg) beluisteren:

hetregentbijnanooit.nl op radio 2 bij NCRV Cappuccino

Vanmorgen was hetregentbijnanooit.nl een aantal minuten telefonisch te gast bij het Radio 2 NCRV programma “Cappuccino”. De “aanleiding” was dat Mark Rutte gisteren voor de eerste keer in de regen was gezien op zijn bijna dagelijkse fietstocht naar het Catshuis. (Die eerste keer is trouwens niet waar: vaste sitebezoeker Kees melde hier al iets dergelijks :-))

Vanzelfsprekend wilde ik van die gelegenheid gebruik maken om meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen.

Hieronder kun je dat interview (door presentator Bert Kranenbarg) beluisteren:

Radio-interview hetregentbijnanooit.nl online

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben was het vandaag behoorlijk druk in de media rondom de eerste verjaardag van hetregentbijnanooit.nl
Vanmorgen al live op Radio 2, Radio 538 en nog 3 andere radiostations geweest.

Hieronder het interview: bij “Evers staat op” op Radio 538
(vanmorgen om ± 8.15 uur)

Veel luisterplezier!

Bijnanooit op Omroep Brabant Radio [update]

Vanmorgen had ik radioverslaggever Jolwin Dobbelsteen van Omroep Brabant op bezoek. Hij kwam in reactie op het persbericht dat ik verstuurd heb naar aanleiding van het halfjarig bestaan van hetregentbijnanooit.nl. We hadden een prettig gesprek dat on-site gemonteerd werd voor uitzending vanmiddag (waarschijnlijk rond 14.40 uur) met een herhaling morgenvroeg.

Het item werd uitgezonden om  om 16.18 uur. Hieronder kun je het beluisteren.

Bron: Jolwin Dobbelsteen/Laat ze maar praten! i.o.v. Omroep Brabant.

08-10-2008 live te gast bij Radio Gelderland

Vanmorgen om 6.40 gaat de bel. Rene Arendsen van Omroep Gelderland staat voor de deur voor het eerste interview over de site hetregentbijnanooit.nl. Dat gesprekje zal live worden uitgezonden binnen het programma Goedemorgen Gelderland in het kader van “De Gelderse Fietsvierdaagse”. Vanzelfsprekend zal ik ook proberen de ligfiets te promoten… Op een parkeerplaats verderop staat een reportagebus met een hoge antenne en een aggregaat voor de live verbinding.

Ik zit aan de keukentafel met een ontbijt en een microfoon onder mijn neus. Natuurlijk regent het tijdens het gesprek ondanks de titel van de website :-). Een luchtig gesprekje volgt, de site wordt besproken en ik zeg dat hij een watje is:

 

interview 1 (vanmorgen om 6.50 uur thuis in Grave)

Een half uur later buiten in en voor de schuur. De verslaggever verbaast zich over de volgens hem grote hoeveelheid fietsen, vraagt of mijn fiets een bel heeft, en ik ga op weg:

interview 2 ( vanmorgen om 7.20 uur thuis in Grave)

Om 8.20 uur (ik ben al geruime tijd aangekomen) volgt een gespek in de voortuin van mijn werk. De bus met de antenne staat op het trottoir (en da’s mooi want hij blokkeert dus niet het fietspad). Tot slot neemt de verslaggever plaats op de ligfiets, komt met zijn zender en zijn snoeren in de knel en de uitzending is afgelopen…:

interview 3 ( vanmorgen om 8.20 uur na aankomst op het werk in Nijmegen)

interview 3 ( vanmorgen om 8.20 uur na aankomst op het werk in Nijmegen)

Leuk om mee te maken en wie weet heeft het een kleine invloed op de hoeveelheid mensen die nu nog met de auto gaat maar dat zal dus wel niet 🙂

(De geluidsbestanden zijn geplaatst met toestemming en zijn © Omroep Gelderland)