“Fietsfanaat Gerard Poels”

Het AD besteedt ook tijd aan de fiets als het niet regent 🙂
OK, men noemt mij weer een fietsfanaat, terwijl ik toch echt alleen op mijn fiets naar het werk ga (en de boodschappen natuurlijk 🙂

 

Op de fiets in Nijmegen (Green Capital Challenges)

Op de fiets in Nijmegen (Green Capital Challenges)

De gemeente Nijmegen schrijft op greencapitalchallenges.nl:

“Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen in Nijmegen weten dat onze stad European Green Capital is in 2018 en dat mensen gemotiveerd zijn om een aantal duurzame stappen te zetten, bijvoorbeeld door mee te doen met onze Green Capital Challenges, die gekoppeld zijn aan 12 verschillende thema’s.”

Deze week en weekblad de brug aandacht voor de fiets. En ook hetregentbijnanooit staat vernoemd.
Detail: Ik ben geen Nijmeegse maar een Graafse fietser 😉

Mooi “interview” in NRC (maar ze hebben me nooit gesproken…)

Mooi “interview” in NRC (maar ze hebben me nooit gesproken…)

Vandaag verscheen een mooi stuk in NRC met de titel “De fietsende forens houdt het meestal droog”. 

Daarin vertel ik o.a. “Fietsen naar je werk is beter voor je gezondheid, voor het klimaat, en je bespaart nog geld ook”. Verder staan er veel kloppende weetjes in over het weer etc. Mooi stuk! 🙂

Maar er is wel iets vreemds mee aan de hand:

  1. De journalist heeft nooit met mij gesproken, ze heeft waarschijnlijk “geleend” uit andere artikelen…
  2. De foto laat (zoals we als fietsers wel gewend zijn) het tegenovergestelde zien van wat er in het stuk staat.

(Redactie van de schrijfster: “waar ik “schrijft” had staan, is dat in de eindredactie veranderd in “vertelt”. Een misverstand dus! Het is inderdaad niet netjes dat het nu lijkt alsof ik u daadwerkelijk gesproken heb. Ik heb het op de site van nrc weer veranderd in schrijft. En bij deze een excuus dus.”)

Leren ze het nou nooit?

Lees meer…

Ook in het AD regent het bijna nooit ;-)

Ook in het AD regent het bijna nooit 😉

Vandaag zit er bij het AD een flinke fiets-special. En ja, ook daar hebben ze het inmiddels door: De regen als smoes gebruiken om niet op de fiets naar het werk te gaan kan echt niet meer. Ze verwijzen natuurlijk naar hetregentbijnanooit.nl 🙂

Geef maar toe, je bent gewoon lui

Geef maar toe, je bent gewoon lui

Geef maar toe, je bent gewoon lui

Vandaag in de Gelderlander: “Geef maar toe, bent gewoon lui”
“Het regent bijna nooit” over fietsen naar het werk, waarom dat goed is, en waarom veel mensen dat niet doen…

(De kop is niet van mij, maar stiekum ben ik het er natuurlijk wel mee eens 😉 )

(meer…)

hetregentbijnanooit in de Metro

hetregentbijnanooit in de Metro

Vandaag had ik een telefonisch interview met Rens Oving van de Metro. En vanavond stond het resultaat al op hun website 🙂 Morgen waarschijnlijk in de krant.

Ik was nogal kritisch van tevoren omdat de Metro niet zo realistisch schrijft over fietser. Kijk maar eens naar de afbeeldingen bij dit en dit artikel van dit jaar.
Deze keer werd de zaak zeer serieus behandeld: Mooi stukje, geen onzin, tevreden dus 🙂

 

scheurnaarkennis.nl

bijnanooit in scheurnaarkennisIn aanloop naar de Tour de France kan je dagelijks kennis ‘afscheuren’ op scheurnaarkennis. Utrechtse wetenschappers delen daar hun kennis over sport en de gezonde stad door middel van blogs, filmpjes, en interviews. Het zijn korte stukjes die voor iedereen toegankelijk zijn, met elke dag een ander thema: van gezonde voeding tot sport & samenleving.

Vandaag: “Hoe vaak denk je dat het regent in Nederland?” (met als bijna vanzelfsprekend een stukske over hetregentbijnanooit.nl 🙂)

Het AD snapt het niet…

Het AD snapt het niet…

In het AD van vandaag (zaterdag 18 oktober) laat het AD weer eens een mooi staaltje verdraaiing zien:

Ze gebruiken de informatie van het KNMI en hetregentbijnanooit.nl in een reclame-mode-artikel-achtig stuk over regenkleding. Let daarbij vooral op de volgende redenaties: Lees meer…

bijnanooit op nieuws.nl

bijnanooit-op-nieuwspuntnlVandaag (de dag van de duurzaamheid) verscheen er een nieuwsartikel over hetregentbijnanooit.nl op de site nieuws.nl

Grappig dat ze er dan een filmpje van omroep Brabant uit 2011 bijzetten… (En let op: ik ben niet die sportieve man op de foto 😉  Wel goed dat ze er deze keer geen foto van een fietser in de regen hebben bijgezet. Dat gebeurd te vaak.)

Lees het hier

bijnanooit op NRC achterpagina

bijnanooit-nrcPrecies op de dag dat het na 37 droge ritten weer regent plaatst NRC hetregentbijnanooit.nl op hun achterpagina 🙂

bijnanooit in fietsspecial AD

hrbn in AD 10-05-14Je kon er op wachten: Het regent weer even (na een hele lange droge periode) en er is weer aandacht voor hetregentijnanooit.nl. Deze keer in de fiets special van het AD.

hetregentbijnanooit.nl in het AD

bijnanooit-in-AD

bijnanooit in het AD van 16-10-2013

Net als je denkt dat artikeltjes over (de boodschap van) hetregentbijnanooit.nl niet nog korter en krachtiger kunnen verschijnt er in het AD in de rubriek “Kort & Krachtig” op pagina 4 het hiernaast staande stukje.
(klik op de kleine voor een grote versie)
Dus spread the word en ga toch fietsen! 🙂

bijnanooit op NOS.nl

Oh, daarom zijn er vandaag al meer dan 4100 bezoeken geweest op www.hetregentbijnanooi.nl: Er staat een artikeltje op nos.nl met de titel “nat pak zeldzaamheid voor-fietser“.

En net een 15 minuten interview met het AD voor een stuk in de krant van morgen…

Je hoort ze nooit als het droog is 😉

hetregentbijnanooit in RTL app

Bijnanooit naast Nina Hagen op de ligfiets :-)

Bijnanooit naast Nina Hagen op de ligfiets

Gisteren werd hetregentbijnanooit.nl geïnterviewd door de nieuwsredactie van RTL voor een artikel in de rubriek “Trots op…” voor de iPad en Android Tablet.
Ik heb geen Tablet waar die app op draait dus kan jullie dat niet laten zien, maar gelukkig ( ;-)) staat het stuk ook hun website.
Lees het hier ]

Breng je kind op de fiets naar school!

Vandaag kreeg ik te horen dat deze site genoemd werd in een blog op anababa.nl.

Marèse Peters beters begint haar blog zo:

“Vanochtend stond hij er weer: die dampende file voor het schoolplein. Ouders proberen een gaatje te vinden voor hun auto, versperren de doorgang of trekken juist hard op om de chaos gauw achter zich te laten.”

Ze haalt me de woorden uit de mond. Zeer herkenbaar, dus allemaal lezen, en: zegt het voort!

Artikeltje in het blad “Fiets”

hetregentbijnanooit-in-fietsVandaag zag ik dat er in het blad “fiets” van september een klein artikeltje is verschenen over hetregentbijnanooit.nl. Alhoewel dat natuurlijk “preken voor eigen parochie is, is het wel goede publiciteit  🙂

Bijnanooit in Dagblad van het Noorden

dagblad_noordenVandaag verscheen een aantal artikelen over fietsen in het Dagblad van het Noorden.

Lees hier het stukje waarin melding word gedaan van hetregentbijnanooit.nl

Bijnanooit in de nrc next

bijnanooit-in-nrc-nextAfgelopen vrijdag verscheen een aardig stukje over hetregentbijnanooit.nl op pagina 3 van nrc-next. Een journalist van die krant nam donderdag via Twitter contact op n.a.v. het persbericht dat ik die ochtend rond had gestuurd. In het persbericht maak ik melding van het feit dat de site aanstaande woensdag 1 september 2 jaar bestaat en wat het doel er van is.
Publiciteit is altijd goed: hoe meer mensen de site kennen, hoe doeltreffender het gebruik van de smoes kan worden tegengegaan en hoe meer mensen uit de auto en op de fiets (in Utopia dan :-).

[ klik op de kleine versie voor een leesbare ]

Pluim voor de jounalist!
Een zichzelf serieus nemende jounalist neemt niet zomaar iets aan van een Graafse ligfietser: ’s avond ging de telefoon. Ze kwam tijdens het verwerken van mijn grafieken niet helemaal goed uit, waar dat aan zou kunnen liggen? Nou is mijn aanpak niet wetenschappelijk, maak ik de grafiekjes “met de hand” en heb ik al een eerder een klein foutje ontdekt in mijn gegevens. Snel aan de slag dus. De eind-grafiek van december bleek niet helemaal te kloppen. Ik had daar wat te weinig ritten ingevoerd. Snel aangepast dus. Dit had gelukkig geen enkele invloed op de totale percentage-berekening want daar waren die ritten wel netjes in meegenomen. Snel terug gebeld, daarna ook op de site die foute grafiek aangepast.

Veel positieve reacties en een valsspeler
De volgende ochtend kwamen de eerste reacties per mail al binnen voordat ik de krant zelf had gezien. Ik was hard aan het werk (na natuurlijk een droge rit 🙂 en kon pas tussen de middag even wegglippen om een krant te kopen. In de loop van de dag gingen de bezoekersaantallen op de site langzaam omhoog en kwamen op de site zelf, per mail en ook via Twitter veel leuke reacties binnen.
Een van de reacties was van een bezorgde vaste sitebezoeker. Hij stelde voor vals te spelen door juist regen toe te voegen!? Op donderdag 26-08 had het namelijk flink geregend, maar omdat ik toe niet naar mijn werk hoefde kwam dat niet in de grafiek voor. Het toevoegen van een bui op die dag zou mijn site realistischer maken 🙂
Vanzelfsprekend heb ik dat niet gedaan, maar maakt ik melding van dit voorstel op de site en daar te verwijzen naar de “veel gestelde vragen” pagina op hetregentbijnanooit.nl die uitlegt wat en hoe ik meet. (Deze pagina is trouwens na de voorpagina de best gelezen pagina van mijn site…).

Nog meer?
Wie weet, komen er nog meer reacties van de pers. Zo’n vaart als vorig jaar, toen de ANP het persbericht overnam zal het wel niet lopen, maar dat is ook nergens voor nodig. In 2 maanden tijd in Trouw, Vroege Vogels en nrc•next is geen slechte score voor een idealistisch site 🙂

[ klik op de kleine versie voor een leesbare ]

Naschrift: Grappig, ik lees na het typen van dit stukje verder in het boek sex, blogs & rock-‘n-roll van Ernst-Jan Pfauth en plotseling verschijnt daar in een enthousiaste passage de naam Thalia Verkade, de journaliste die het stukje in nrcnext heeft geschreven. Na het lezen van die passage dacht ik: “Geen wonder dat ze reageerde op mijn persbericht en geen wonder dat de reactie ook via Twitter kwam.” Prachtig boek trouwens. Een aanrader!

hetregentbijnanooit.nl in Trouw

bijnanooit_trouw_02-07-2010Gisteren verscheen in het dagblad Trouw een stuk over hetregentbijnanooit.nl in het kader van de campagne 10:10.

Deze internationale campagne is opgestart naar aanleiding van de mislukte milieu top in Kopenhagen en wil met praktisch toepasbare tips iedereen zo ver krijgen om in 2010 10% minder energie te verbruiken (en in 2011 weer 10% minder enz.). Ik heb me daar bij aangesloten om dat 10:10 en hetregentbijnanooit.nl naadloos bij elkaar passen.

Het stuk is geschreven door Andrea Holwerda.

[ Klik op het artikel voor een leesbare versie ]

Update:

Op bijvoorbeeld www.energievreters.be/auto kun je uitrekenen hoe groot de CO2 uitstoot van je auto is. Weet je ook gelijk hoeveel je minder uitstoot als je de fiets neem in de plaats. En hier vind je een (grof?) gemiddelde per soort vervoer… www.slimweg.be

bijnanooit op onsgroenehert.nl

logo_ons_groene_hert_klein.gifVanaf vandaag is deze site opgenomen in de sectie “handige links” op www.onsgroenehert.nl. Dit is een site van de gemeente Nijmegen over het besparen van energie en hoe je dat aanpakt.

(Helaas, on groen Hert is inmiddels failliet)

Ik vind het jammer er op de kaart geen particuliere initiatieven staan. Hierdoor lijkt het alsof die initiatieven niet echt meetellen (of zijn ze er gewoon niet?). Het regent bijna nooit is zo’n particulier intitiatief, maar dat komt dan weer niet op de kaart maar tussen de links te staan.  Ik vind juist dat “de burger” door zijn steentje bij te dragen heel veel verschil kan uitmaken. Het regent bijna nooit, dus ga toch fietsen!

Uit een onderzoekje blijkt dat eind september eenderde van de Nijmegenaren de campagne kent. Als ze het kennen van de voorbeelden van “ons groene hert op de kaart” dan zien ze iets over scholen, bedrijven, de gemeente en het bouwen van woonwijken. Zij zelf komen daar niet actief in voor en worden ook niet direct aangesproken…

Voor de niet Nijmegenaren (en voor de nijmegenaren die hem nog niet door hebben): In het Nijmeegs spreek je “Hart” uit  als “Hert” Dus eigenlijk gaat dit over het groene hart dat de Nijmegenaren (zouden moeten) hebben.

[ knurft schreef eerder over onsgroenehert in het
verslag van de fietsmarkt 2008 in Nijmegen ]

Artikel over bijnanooit en ligfietsen online

bijnanooit_in_volkskrantbanOp dinsdag 7 oktober verscheen in het weekblad “Volkskrant Banen” een artikel over de site hetregentbijnanooit.nl. In het gesprek met de verslaggever heb ik ook getracht de ligfiets te promoten. In het stuk komt verder de Fietsersbond aan bod en ook Rembrandt Bakker van het blad Ligfiets& Komt aan het woord.
Zoals bijna al gewoonlijk kloppen er wat gegevens en uitspraken niet maar een kniesoor die daar op let.
(Met dank aan Pieter Jan voor de scan)

[ Klik op de kleine voor een grote ]

Fiets-tip van de maand

fietstip_fietsen123_plat.jpg

Vandaag heeft de fietsnieuwsbrief van fietsen.123 deze website uitgeroepen tot ‘Bijzondere fietstip van de maand oktober 2008’.
Ik ben zeer vereerd 🙂

[ lees meer hierover op knurft.net en neem een kijkje op fietsen.123 ]