logo_ons_groene_hert_klein.gifVanaf vandaag is deze site opgenomen in de sectie “handige links” op www.onsgroenehert.nl. Dit is een site van de gemeente Nijmegen over het besparen van energie en hoe je dat aanpakt.

(Helaas, on groen Hert is inmiddels failliet)

Ik vind het jammer er op de kaart geen particuliere initiatieven staan. Hierdoor lijkt het alsof die initiatieven niet echt meetellen (of zijn ze er gewoon niet?). Het regent bijna nooit is zo’n particulier intitiatief, maar dat komt dan weer niet op de kaart maar tussen de links te staan.  Ik vind juist dat “de burger” door zijn steentje bij te dragen heel veel verschil kan uitmaken. Het regent bijna nooit, dus ga toch fietsen!

Uit een onderzoekje blijkt dat eind september eenderde van de Nijmegenaren de campagne kent. Als ze het kennen van de voorbeelden van “ons groene hert op de kaart” dan zien ze iets over scholen, bedrijven, de gemeente en het bouwen van woonwijken. Zij zelf komen daar niet actief in voor en worden ook niet direct aangesproken…

Voor de niet Nijmegenaren (en voor de nijmegenaren die hem nog niet door hebben): In het Nijmeegs spreek je “Hart” uit  als “Hert” Dus eigenlijk gaat dit over het groene hart dat de Nijmegenaren (zouden moeten) hebben.

[ knurft schreef eerder over onsgroenehert in het
verslag van de fietsmarkt 2008 in Nijmegen ]