hetregentbijnanooit.nl is rocking the placeVerzoek voor een presentatie
n.a.v. het verschijnen van een artikel op nos.nl over hetregentbijnanooit.nl kwam een aantal verzoeken binnen voor interviews etc. Een van die verzoeken kwam van Maarten den Braber, een van de oprichters van Quantified Self Amsterdam. QS is een internationale beweging  die zich tot doel stelt om door het (zelf) registreren van gegevens en daar conclusies uit te trekken er voor te zorgen dat men betere beslissingen kan nemen. Logisch zou je zeggen 🙂 maar lees er hier meer over dan krijg je een beeld van de achtergronden.

Maarten vroeg me of ik bij de QS Amsterdam meetup nummer 9 op 30 november een presentatie zou kunnen houden over het hoe en waarom van hetregentbijnanooit.nl. vanuit de volgende punten: Wat heb je gedaan, hoe heb je het gedaan, wat heb je ervan geleerd. Ik vond dat een mooie gelegenheid om het gedachtengoed van hetregentbijnanooit.nl onder een bredere doelgroep onder de aandacht te brengen dus ik zei “ja”.

In het Engels!?
Groot was mijn schrik toen ik er achter kwam dat het in het engels moest (veel internationale deelnemers), dat er zo’n 150 luisteraars zouden zijn, dat iedere presentatie af zou worden gesloten met een vraag en antwoord sessie, en dat ik ik als laatste, na een onderzoekster van het MIT zou moeten spreken. Mijn lees en luister engels is prima, maar een presentatie!? (En ik geef nooit presentaties!)

TomTom
Na een lange dag, die vroeg in de ochtend was begonnen met 3 live radiointerviews door Omroep Gelderland stapte ik in de trein naar Amsterdam, naar het hoofdkantoor van TomTom, die voor de deze #qsams avond een mooie zaal in haar hoofdkantoor ter beschikking stelde. Grote schermen, goede geluidsinstallatie, clip-on microfoons, clicker voor het bedienen van de presentaties, drankjes, hapjes, etc. (QS is afhankelijk van ruimtes van anderen. Dus het nivo van die ruimtes verschilt per avond, dit was wel erg luxe :-).

Breed aanbod
Het was een mooie avond waarvan je het programma hier kunt bekijken. Helaas was Bas van Rens, die over voeding en triatlon zou praten niet aanwezig. Amy Robinson van het MIT gaf een hele mooie presentatie met de titel “Tracking ideas”. UPDATE: Inmiddels staat haar presentatie van die avond on-line. Ze had hem al eerder gehouden en die versie kun je hier lezen.

tweets over bijnanooit op #qsamsAan de slag
En daar stond ik dan, best goed voorbereid in mijn „steenkolen engels” een praatje te houden. Eerst maar ens een onderzoekje onder het publiek: Bijna iedereen had een fiets, een groot deel van die personen woonde binnen 10 kilometer van hun studie/werk, maar een groot deel daarvan ging NIET met de fiets naar dat werk. (Ik heb trouwens niet gecheckt hoeveel thuiswerkers daaronder vielen 😉

Ik heb ze uitgelegd waarom ik ooit met de site ben begonnen, en ook waarom ik voor de simpele grafische oplossing ben gekomen (mensen lezen niet, houden van simpel, en van plaatjes). Ik heb ze ook laten zien dat zelfs het KNMI met deze lage cijfers kwam, dus dat de site een realistisch beeld geeft van de situatie.

Lachen
De presentatie verliep prima. Ik had ze snel te pakken, er werd heel wat afgelachen, maar tegelijkertijd was het idee achter de site en de aanpak volkomen duidelijk.

De gesprekken daarna waren ook heel interessant, daar komt vast in de toekomst nog iets moois uit.

Daarna voldaan met de trein en daarna de fiets naar huis, ’t was een mooie dag.

Er is een kans dat de presentatie integraal op Vimeo komt te staan. Als dat het geval is zal ik dat hier melden, dan kunnen jullie de boodschap nog een keer horen, in het steenkolen-engels, dat wel, maar dat maakt hem niet minder waar!

UPDATE: Inmiddels is de video van mijn presentatie on-line verschenen…

[ Kijk hier voor een fotoimpressie van de avond op Flickr ]

En hieronder voor een paar foto’s bijnanooit in actie 🙂 (klik op de kleintjes voor een grote)

Share This