In het AD van vandaag (zaterdag 18 oktober) laat het AD weer eens een mooi staaltje verdraaiing zien:

Ze gebruiken de informatie van het KNMI en hetregentbijnanooit.nl in een reclame-mode-artikel-achtig stuk over regenkleding. Let daarbij vooral op de volgende redenaties:

Gerard Poels houdt op de site hetregentbijnanooit.nl al zes jaar bij hoe vaak hij daadwerkelijk nat wordt terwijl hij naar zijn werk fietst. Dat blijkt slechts het geval bij één van de tien ritjes. Dat klinkt allesbehalve zorgwekkend, maar het betekent evengoed dat je gemiddeld eens per twee weken toch maar het beste regenkleding kunt aantrekken.”

OK, daar kan ik nog mee leven…

Ik hoef gelukkig niet zo vaak door de regen, want meestal ga ik met de auto naar mijn werk. Maar ook ik beland weleens in een plensbui en als de nood hoog is, ben ik ook best bereid een lelijk ding aan te trekken om droog te blijven. Al houd ik het liever bij een van mijn mooie regenjasjes.”

Vooral tegen die laatste redenering is natuurlijk geen realistische informatie opgewassen. Mevrouw Poetiray zal die waarschijnlijk niet in zich opnemen. Ze heeft zelfs meer “regenjasjes”.