Ja, dat klopt.
Ik blijf natuurlijk gewoon op de fiets naar het werk gaan zoals ik voor en tijdens hetregentbijnanooit.nl ook deed 🙂

Begonnen als geintje
Iemand op mijn werk riep na een bui dat het bijna altijd regende in Nederland en dat hij daarom niet meer op de fiets kwam. Ik wist uit de praktijk dat dat onzin was, maar altijd als ik dat standpunt naar voren bracht keek men mij ongelovig aan. Het KNMI heeft op hun site jarenlange meetgegevens staan, maar die zijn niet echt gebruiksvriendelijk. Op de terugweg (18 kilometer op de fiets) bedacht ik deze site: hetregentbijnanooit.nl met het idee daarop simpel visueel laten zien dat het bijna nooit regent.
Het plan was om dat een jaar vol te houden, en dat zou het tegen-bewijs geleverd zijn. En dat was ook zo 🙂
Maar toen kwam er een nogal droog radio-interview met Edwin Evers van 538 [ Klik hier om het te beluisteren ]. De site ging overbelast ten onder, en er kwam nog meer media-aandacht. En toen was het zonde om na dat jaar niet verder te gaan.

10 jaar voorbij
Op 1 september aanstaande zijn er 10 meetjaren voorbij ( ongeveer 3272 ritten, meer dan 55624 kilometer), altijd op de fiets naar het werk en inderdaad: hetregentbijnanooit.nl

Het item fietsen is de laatste paar jaar prominent en breed boven komen drijven. Zo’n site over al dan niet bijnanooit regen draagt daar niet veel aan bij. Het blijft, en dat heb ik al vaker aangegeven, preken voor eigen parochie: Fietsers weten het al, automobilisten geloven het niet, ook niet na het bekijken van deze site.
(En verder: Journalisten vragen enthousiast  gegevens op en vragen (en krijgen) toestemming voor gebruik. Daar zie je bijna nooit wat van terug. Er verschijnen stukjes over de site en over mij waarin ik dingen zie staan die niet kloppen en waar ik niets vanaf weet. De radio belt regelmatig, maar wel altijd als het flink regent 🙂 En ga zo maar door.)

10 jaar is genoeg!  Bedankt voor de aandacht! en blijf fietsen! 🙂

Wil je meer weten over het hoe en waarom van deze site: bekijk dan dit filmpje, waarin ik in mijn krakkemikkige Engels een korte uitleg geef. (In het Engels omdat het een bijeenkomst was met veel nationaliteiten…)

En als je klaar ben met of op deze site heb ik een lees-tip:
De serie “fiets vs File” van Thalia Verkade van de Correspondent”

Share This